SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

code signing

code signing

CODE signing sertifikati

Sertifikat za potpisivanje koda (code signing certificate) je sertifikat za potpisivanje aplikacija, koda i fajlova distribuiranih online preko interneta. Kao što naziv sugeriše, sertifikat za potpisivanje koda namenjen je developerima i kompanijama da potpišu svoj softver i kod. Prilikom preuzimanja aplikacija sa interneta, korisnik ne može biti siguran da je to originalni kod. Potpisivanjem aplikacije sertifikatom za potpisivanje koda sa strane developera, korisnik može biti siguran da je aplikacija autentična i da se kod nije promenio. Dakle, integritet sadržaja je potvrđen, inače bi softver bio označen kao nepouzdan. Sertifikat za potpisivanje koda takođe uključuje identifikaciju kompanije putem poslovne validacije (OV), tako da korisnik može lako proveriti da li softver zaista potiče od izdavača koji ga je potpisao. Potpisivanjem aplikacije, developer obezbeđuje njen integritet i pomaže razvoju reputacije softvera.

Najbolja ponuda za developere!
CODE Cloud sertifikati od evropskog sertifikacionog autoriteta Certum. Sa SSLmentorom ih dobijate po najboljoj ceni na tržištu i značajno jeftinije nego sa CA Certum!

EV Sertifikat za potpisivanje koda

Prošireni validacioni sertifikat za potpisivanje koda pruža najviši nivo sigurnosti. EV Sertifikati za potpisivanje koda rešavaju pitanje pouzdanosti developerima u Windows SmartScreen filteru. Za programere koji razvijaju aplikacije za Windows 10/11, EV sertifikat za potpisivanje koda je najpodesniji. EV sertifikat za kod se isporučuje na eksternom hardverskom token-u, gde su smešteni ključevi za potpisivanje aplikacija i koda. USB token se šalje direktno od strane sertifikacionog autoriteta na adresu aplikanta, a pristup ključevima je zaštićen PIN-om. Nova alternativa su CODE sertifikati smešteni u oblaku.

Od juna 2023 godine, svi komercijalni CODE sertifikati za potpisivanje izdaju se prema novim pravilima odobrenim od strane CA/B foruma i isporučuju se samo na sigurnom hardverskom token-u ili na sigurnu uslugu u oblaku.

Ponuda za potpisivanje koda

Ponuda za potpisivanje koda

CODE signing sertifikati koje možemo obezbediti za vas

CA SSL sertifikat Cena od Provera Brzina izdavanja SmartScreen  
Certum Certum Code Signing in Cloud 97 € Kompanija (OV) 1-3 dana - Detalj Kupi
Certum Certum Code Signing EV in Cloud 197 € Prošireno (EV) 2-5 dana DA Detalj Kupi
Sectigo Sectigo Code Signing 315 € Kompanija (OV) 3-5 dana - Detalj Kupi
Sectigo Sectigo EV Code Signing 399 € Prošireno (EV) 5-10 dana DA Detalj Kupi
DigiCert Digicert Code Signing 359 € Kompanija (OV) 1-3 dana - Detalj Kupi
DigiCert DigiCert EV Code Signing 530 € Prošireno (EV) 2-5 dana DA Detalj Kupi

Cena od - Izračunata godišnja cena sertifikata prilikom naručivanja za više od jedne godine. Za više informacija, kliknite na detalje sertifikata ili narudžbinu.
Brzina izdavanja - Vreme potrebno certifikacionom autoritetu za izdavanje SSL sertifikata (približno).
SmartScreen - Ako potpisana aplikacija prolazi Microsoft SmartScreen reputacioni filter bez problema do instalacionog dijaloga. Za više informacija pogledajte Šta je SmartScreen?
Plaćanje - Prihvatamo plaćanja karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

Karakteristike i prednosti CODE signing sertifikata

Bezbednost aplikacija

Code Signing Certificate održava integritet koda i sprečava zloupotrebu imena softverske kompanije za distribuciju lažnog softvera ili modifikovanje koda.

Podrška za distribuciju

Potpisane aplikacije pomažu u povećanju broja preuzimanja i prihoda od prodaje. Povećano poverenje pomaže u širenju kanala distribucije za vaš softver.

Poverenje korisnika

Potpisan softver štiti korisnike od malvera i drugih zlonamernih pretnji. Digitalni potpis štiti i uverava korisnike da je integritet koda koji su preuzeli osiguran i da je program netaknut, neoštećen ili izmenjen na bilo koji način. Povećano poverenje promoviše bolje korisničko iskustvo aplikacije.

Autentičnost

Kada se preuzme, korisnik je siguran da kod stvarno dolazi od vas kao izdavača, što osigurava reputaciju kompanije. Code Signing Certificates omogućavaju korisnicima da identifikuju autora digitalno potpisanog koda, osiguravajući da je program od očekivane kompanije.

Besprekorno integrisanje

Ponuđeni Code Signing sertifikati mogu se koristiti za Windows, MacOS i iOS operativne sisteme bez ikakvih problema. Sve sertifikacione vlasti sarađuju sa kompanijama kao što su Microsoft ili Apple i prate njihove preporuke i politike za izdavanje sertifikata prema CA/Browser Forumu.

Garancija povraćaja novca u roku od 30 dana

Korisničko iskustvo je naš prioritet. Odabrani SSL sertifikat nije pogodan za vaše potrebe? Želite drugi? Ili jednostavno želite da otkažete narudžbinu? Nudimo garanciju povraćaja novca u roku od 30 dana za sve naše korisnike. Pogledajte našu Politiku povraćaja za više informacija.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Danas, korišćenje Sertifikata za potpisivanje koda je jedini način za sigurnu i pouzdanu distribuciju aplikacija preko interneta. Ako vam nije potrebno rešavanje Windows SmartScreen-a (vidi ispod), preporučujemo da odaberete CERTUM Sertifikat za potpisivanje koda po dobroj ceni.

FAQ za Sertifikate za potpisivanje koda

Sastavili smo osnovne informacije koje vas najviše zanimaju.

Šta je Code Signing Sertifikat za potpisivanje koda?

Kada su korisnici nekada kupovali softver u kutiji, imali su praktičnu sigurnost da je softver na priloženim medijima autentičan. Imali su sve informacije na raspolaganju, uključujući priručnik i kontakte razvojnog tima. Sa usponom interneta i preuzimanjem softvera, to nije bio slučaj već dugo vremena i potrebno je obezbediti softver tako da korisnik ima sigurnost da je program koji je preuzeo izdao očekivani developer/kompanija i da nije namerno izmenjen. Sve to omogućavaju Sertifikati za potpisivanje koda za potpisivanje koda, koji se koriste za zaštitu softvera distribuiranog putem interneta. Takođe nazvani Sertifikat za potpisivanje koda ili Sertifikat za digitalni potpis.

Primer razlike u instalaciji nenadnog i potpisanog programa korišćenjem Sertifikata za potpisivanje koda.

Potpisani i nepotpisani SW

Potpisivanjem koda, korisnik je osiguran da je softver zaista došao od izdavača koji ga je potpisao, nije promenjen ili oštećen od trenutka kada je potpisan. Potpisivanjem svog koda, developeri grade poverenje sa korisnicima.

Ko treba Sertifikat za potpisivanje koda?

Bilo koji izdavač softvera koji planira da distribuira kod ili sadržaj preko interneta. Kodovi distribuirani unutar kompanije preko intraneta takođe treba da budu potpisani zbog pravila operativnih sistema kao što su Windows i MacOS. Svi moderni sistemi preferiraju potpisani kod kako bi zaštitili korisnike i sprečili širenje zlonamernog softvera.

Potpisivanje koda ne menja softver. Ono dodaje digitalni potpis izvršnom fajlu aplikacije, što pruža dovoljno informacija za proveru identiteta potpisnika kao i osiguranje da kod nije kasnije promenjen.
Potpisivanje digitalnim ID-em omogućava izdavačima sadržaja, uključujući i developere softvera, da potpišu sadržaj koji uključuje softverske objekte, makroe, drajvere uređaja, slike firmvera, ažuriranja, konfiguracione fajlove ili druge tipove sadržaja za sigurnu dostavu preko interneta.

Šta je Windows SmartScreen?

SmartScreen Reputation je alat kompanije Microsoft koji pruža anonimne podatke od zajednice kako bi osigurao sigurnost korisnika prilikom preuzimanja fajlova sa interneta. To je imaginarni zaštitnik u Windows ekosistemu. Samo Microsoft zna tačan način rada i ocenjivanja reputacije, i SmartScreen može zadati probleme developerima.

Sa standardnim Sertifikatom za potpisivanje koda, developer mora izgraditi reputaciju da bi izbegao upozoravajući ekran. Kada se reputacija izgradi, nove verzije aplikacije mogu biti potpisane istim sertifikatom i održavati istu reputaciju. Međutim, sertifikati za potpisivanje koda moraju biti obnovljeni. SmartScreen ne povezuje obnovljeni sertifikat sa isteklim. To znači da se reputacije moraju ponovo izgraditi sa svakim novim Sertifikatom za potpisivanje koda.
Za najnoviji operativni sistem Windows 10/11, EV Sertifikat za potpisivanje koda je najbolje rešenje! Microsoft takođe preporučuje potpisivanje EV Sertifikatom za potpisivanje koda na svom blogu u članku - Microsoft SmartScreen & Extended Validation (EV) Code Signing Certificates.

Obaveštenje SmartScreen

Sa EV Sertifikatom za potpisivanje koda, reputacija SmartScreen Reputation ne mora da rešava problem i nepoverenje, i aplikacija prolazi reputacioni filter bez ikakvih problema do dijaloga instalacije, gde su korisniku prikazani ime programa i izdavač. Očigledno je da povećanje reputacije za SmartScreen ne može biti garantovano. Ako je cilj izbeći SmartScreen, jedino rešenje je naručiti EV Sertifikat za potpisivanje koda.
Sertifikat za potpisivanje koda EV takođe zahteva Windows Hardware Developer Center Portal za potpisivanje drajvera u režimu kernela.

Za više informacija o Microsoft SmartScreen posetite Wiki: SmartScreen.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum