SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

CA Thawte

CA Thawte

Thawte SSL sertifikati

U našoj ponudi možete pronaći popularne SSL sertifikate koje nudi Thawte. Od najjeftinijeg Thawte123 sertifikata za domen do najpouzdanijeg EV sertifikata, Thawte SSL Web Server EV, koji vam omogućava da odjednom obezbedite do 250 domena. Thawte WildCard SSL sertifikati takođe su veoma popularni za obezbeđivanje neograničenog broja poddomena.

Thawte sertifikati

Thawte Sertifikati

Autoritet za sertifikaciju Thawte - kompletna ponuda SSL sertifikata

CA SSL sertifikat Cena od Provera Brzina izdavanja Zaštićene domene  
Thawte Thawte 123 33,30 € Domenski (DV) Minute 1 domena Detalj Kupi
Thawte Thawte 123 WildCard 199,97 € Domenski (DV) Minute WildCard Detalj Kupi
Thawte Thawte SSL WebServer 74,30 € Kompanija (OV) 1-3 dana 1 domena Detalj Kupi
Thawte Thawte WebServer WildCard 289,97 € Kompanija (OV) 1-3 dana WildCard Detalj Kupi
Thawte Thawte SSL WebServer EV 169,97 € Prošireno (EV) 2-5 dana 1 domena Detalj Kupi

Cena od - Izračunata godišnja cena sertifikata prilikom naručivanja za više od jedne godine. Za više informacija, kliknite na detalje sertifikata ili narudžbinu.
Brzina izdavanja - Vreme potrebno certifikacionom autoritetu za izdavanje SSL sertifikata (približno).
Obezbeđeni domeni - Koliko domena možete obezbediti SSL sertifikatom. WildCard = neograničeni poddomeni.
Plaćanje - Prihvatamo plaćanja karticom, PayPal-om i bankovnim transferom.

SSLmentor

Preporuka SSLmentora

Thawte SSL sertifikati pokrivaju sve potrebe za obezbeđivanje veb sajtova i projekata i ovu visokokvalitetne i pouzdane sertifikate možemo preporučiti svima.

Više informacija o CA Thawte

Šta treba da znate pre nego što naručite.

Certificate Authority Thawte

CA Thawte - brend, tradicija i kvalitet

THAWTE Certifikaciona Autoritet je pionir u industriji sertifikata. Od garažne kompanije osnovane 1995. godine, postala je jedna od najcenjenijih certifikacionih autoriteta na svetu.

THAWTE (čita se "thought") certifikaciona autoritet je osnovana od strane Marka Šatlvorta u Južnoj Africi (istorija CA Thawte na Vikipediji). Prvobitno je planirao da razvije siguran veb server koji ne bi bio ograničen embargom SAD-a na tehnologije za šifrovanje. Novi server se zvao Sioux i bio je zasnovan na Apache sistemu. Međutim, dok je Netscape razvijao SSL, Mark je ubrzo shvatio potencijal i mogućnosti SSL sertifikata i značajno je razvijao kompaniju, te je za četiri godine Thawte stekao tržišni udeo od gotovo 50%. Zbog toga je na stolu bila ponuda za otkup od VeriSign-a, koji je pored upravljanja domenima takođe izdavao SSL sertifikate i imao kompletnu PKI infrastrukturu. 1999. godine Thawte je prodat za 575 miliona dolara (VeriSign stiče Thawte Consulting iz Južne Afrike za 575 miliona dolara).

Sa prodajom VeriSign-u, CA je nastavila da nudi SSL sertifikate, i dalje pod svojim brendom. Od 2010. godine, sa akvizicijom Symantec-ove PKI divizije od strane VeriSign-a, Thawte, zajedno sa drugim CA kao što su GeoTrust i RapidSSL, prešao je pod grupu Symantec CA. Kako je Symantec-ova CA prošla kroz dinamičan period 2017. godine kada je morala da se suoči sa zahtevima Google-a za vraćanje poverenja u svoje usluge, sve CA je 2017. godine preuzeo DigiCert.

Thawte Certifikaciona Autoritet, ili bolje rečeno Thawte brend, i dalje izdaje kvalitetne SSL sertifikate.

Domain Validated SSL sertifikati

SSL sertifikati izdati za nekoliko minuta

Podnosilac zahteva za SSL sertifikat se verifikuje slanjem e-mail poruke na izabrani e-mail. Prema pravilima, postoje fiksne adrese za izbor admin@, administrator@, webmaster@, hostmaster@ ili postmaster@. Preporučujemo kreiranje jedne od adresa, ili da bude postavljena kao alias, ev. koristiti domen korpu i preuzeti e-mail za potvrdu iz nje.
Umesto potvrde putem e-maila, alternativna verifikacija nudi umetanje TXT zapisa u DNS zonu domena ili tekstualnu datoteku u podatkovni prostor na serveru (FTP). Podržavamo obe alternativne metode verifikacije i one su postavljene u detaljima narudžbine.

Napomena i: Nije moguće poslati verifikacioni e-mail na ličnu adresu npr. yourname@gmail.com.
Napomena ii: WildCard SSL podržava samo e-mail ili DNS verifikaciju.

Company Validated SSL sertifikati

Sertifikat kompanije koji povećava poverenje korisnika u vaš veb sajt i njegovu kredibilnost

Verifikacija podnosioca zahteva za OV/EV SSL sertifikat se zasniva na smernicama CA/B Foruma i svaka CA mora pratiti postavljen proces.
Prvo se domen verifikuje kao za SSL sertifikate za domen. Zatim se proverava postojanje kompanije i proverava se adresa. Ako Autoritet ne može potvrditi pravno, operativno i fizičko postojanje, vreme verifikacije se produžava. Završna verifikacija se vrši telefonskim pozivom na broj telefona koji je dostupan u bazama podataka javnih autoriteta.

CA Thawte potvrđuje da je organizacija koja zahteva sertifikat u dobrom stanju. Ovo uključuje potvrdu dobrog stanja i aktivnu registraciju u korporativnim registrima. Takođe uključuje proveru da li organizacija nije na listama prevara, phishing-a, ili državnim listama ograničenih entiteta, ili bazama podataka protiv terorizma. Pored toga, potvrđuje se da organizacija koja zahteva sertifikat je organizacija kojoj će sertifikat biti izdat, kao i da se potvrđuje kontakt organizacije.

Napomena i: Nije moguće poslati verifikacioni e-mail na ličnu adresu npr. yourname@gmail.com.
Napomena ii: EV SSL se doslednije verifikuje. Pored postojanja kompanije, podnosilac zahteva (kontakt) za sertifikat se takođe verbalno verifikuje.

Višegodišnji Sertifikati

Nudimo SSL sertifikate do 5 godina kako bismo obezbedili najniže troškove po godini

Od 1. septembra 2020. godine, Apple, Google i Mozilla pregledači i uređaji ne prihvataju nove SSL/TLS sertifikate koji imaju rok trajanja duži od 398 dana. Da bismo ispunili najnovije bezbednosne zahteve, višegodišnji SSL sertifikati se izdaju na 1 godinu (maksimalno 398 dana). Morate ponovo izdati sertifikat jednom godišnje. Slat ćemo vam obaveštenja putem e-maila počevši od 30 dana pre isteka. Naravno, OBNOVA je besplatna. Pored toga, možete ponovo izdati svoj sertifikat u bilo koje vreme i koliko god puta želite!

Nakon izdavanja sertifikata, ne možete skratiti period važenja, niti tražiti povraćaj novca za neiskorišćeni period! Ako se odlučite za višegodišnji SSL sertifikat, preporučujemo da razmotrite da li ćete ga koristiti za ceo period.

Napomena i: Ponovno izdavanje zahteva ponovnu verifikaciju.
Napomena ii: Možete umetnuti novi CSR ili koristiti poslednji tokom ponovnog izdavanja.

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum