SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

Code signing

Code signing

Certum Cloud CODE signing - FAQ

Informacije o softveru za potpisivanje pomoću CODE Signing sertifikata obezbeđenih preko SSLmentor projekta.

CODE signing sa Cloud Code sertifikatima

Koliko puta mogu koristiti CODE sertifikat?

Moguće je potpisati neograničen broj kodova za ceo period važenja sa jednim ograničenjem.
CA Certum ima belešku na svojoj veb stranici: "Please be advised that for Code Signing in the Cloud products, there is a limit of 5000 signings per month per certificate. Exceeding this limit may result in reaching out to you to inform about the exceedance and potential product blockage in the month the limit is surpassed. We appreciate your understanding and adherence to the specified limitations."

Koji su dodatni troškovi?

Nema dodatnih troškova. Ne plaćate ništa više certifikacionoj autoriteti i koristite CODE sertifikat za ceo period važenja.

Da li je moguće imati stalno povezani sertifikat?

Ne, nije moguće. SimplySign Desktop ima aktivnu sigurnu vezu koja je uspostavljena na 2 sata. Zatim je potrebno generisati novi token u SimplySign aplikaciji.

Koja je razlika između PFX fajla i cloud sertifikata?

Od leta 2023. nije moguće izdavanje izvoznih CODE sertifikata i stoga više nije moguće imati sertifikat u šifrovanom PFX fajlu. Certum Cloud Code Signing sertifikat povezuje se sa PC-jem koristeći SimplySign Desktop aplikaciju koja emulira crypto karticu sa sertifikatom smeštenim u cloudu. Velika prednost je što ne morate brinuti o čuvanju USB tokena ili kartice, sve možete obaviti online.

SimplySign mobilna aplikacija

SimplySign aplikacija na drugom mobilnom telefonu

Ako trebate promeniti mobilni telefon za SimplySign aplikaciju, trebate zatražiti novi QR kod od CA Certum (kontakt) za aktivaciju aplikacije.
Molimo pošaljite novi zahtev za aktivaciju CA Certum-u. Broj narudžbe je obavezan! Možete ga pronaći u detaljima narudžbe u Control Panel-u. ID format narudžbe 12345678-9abc-12a3-a5dc-1a234567bcd.

Mogu li imati SimplySign aplikaciju na više telefona?

Da, testirali smo i koristimo SimplySign aplikaciju na 2 mobilna telefona. Ako sigurno sačuvate aktivacioni QR kod, možete ga koristiti za aktivaciju SimplySign na drugom mobilnom telefonu. Imajte na umu da aktivacioni QR kod omogućava potpuni pristup vašem CODE sertifikatu i mora biti sigurno čuvan!

QR kod za aktivaciju SimplySign se ne prikazuje

SimplySign aktivacioni QR kod se prikazuje nakon uspešnog unosa poslate lozinke. Ako ne vidite QR kod, pokušajte sa drugim pretraživačem. Na primer Edge ili FireFox. Možda imate neke ekstenzije u vašem pretraživaču koje sprečavaju prikazivanje QR koda.

Mogu li potpisivati VBA Macros?

DA. Korišćenje Cloud CODE sertifikata za potpisivanje takođe omogućava potpisivanje kreiranih makroa.

Mogu li potpisivati svoje aplikacije sa ClickOnce?

DA. ClickOnce omogućava kreiranje automatski ažurirajućih Windows aplikacija. U slučaju da SimplySign Desktop nije aktivno povezan sa sertifikatom, prozor za prijavu za unos tokena iz SimplySign aplikacije će biti aktiviran i nakon uspešnog povezivanja, potpisivanje će započeti.

Mogu li koristiti CODE sertifikat sa CI/CD tools?

CI/CD tools pomažu programerima da brzo izgrade, testiraju i implementiraju ažuriranja aplikacija putem automatizovanih kanala. Pre nego što naručite CODE sertifikat od CA Certum, potrebno je razmotriti postupke implementacije i da li je "ograničenje" dužine 2-satnog prozora dovoljno za potpisivanje. Uvek preporučujemo da prođete kroz ceo workflow potpisivanja i zatim odlučite da li ćete kupiti sertifikat. Nažalost, CODE sertifikat za testiranje ne može biti obezbeđen.

Mogu li dobiti CODE sertifikat kao fizičko lice?

Da, moguće je. Zahtev za sertifikat za fizičko lice zahteva dokaz o identitetu i dokaz o adresi iz detalja sertifikata. Adresa se može dokumentovati, na primer, računom za energiju, telefonski račun ili službenom potvrdom adrese u dokumentu.

Zašto su vaše cene tako niske?

Da, mogli bismo ih učiniti skupljim, ali to ne želimo. Naši kupci su mnoge softverske kompanije i programeri. Imamo dugoročnu saradnju sa CA Certum i prodajemo veliki broj CODE sertifikata. Naš cilj je da ponudimo programerima kvalitetne proizvode po povoljnim cenama. Verujemo da svaki programer treba da ima pristup CODE sertifikatu po razumnoj ceni, a CODE sertifikati od CA Certum to savršeno ispunjavaju u poređenju sa Sectigo ili DigiCert.

Podrška za SHA2 u operativnom sistemu Windows

Microsoft je započeo proces migracije i ažuriranja da podrži SHA-2 od 2019. godine.
Objavljuje pregled informacija na stranici Zahtev podrške za potpisivanje koda SHA-2 za Windows i WSUS.

Nazad na Pomoć
Pronašli ste grešku ili vam nešto nije jasno? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum