SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

RENEW

RENEW

Kako obnoviti SSL sertifikat

Važenje TLS/SSL sertifikata je ograničeno iz sigurnosnih razloga. Obnavljanje isteklog SSL sertifikata isto je kao i naručivanje novog sertifikata. Iz sigurnosnih razloga, neophodno je generisati novi zahtev za sertifikat (CSR), novi privatni ključ i proći verifikaciju prema vrsti sertifikata. Našim klijentima šaljemo informacije o nadolazećem isteku dovoljno unapred kako ne bi zaboravili da na vreme obnove sertifikat.

Obnova sertifikata u Kontrolnom panelu

Kada istekne funkcionalnost SSL sertifikata, opcija za obnovu postojećeg SSL sertifikata postaje dostupna u administraciji. Nova narudžbina kopira sve originalne podatke radi brzog i jednostavnog popunjavanja, sve informacije mogu biti izmenjene, uključujući potvrdne e-pošte.

Novi Certificate Signing Request (CSR)

Iz sigurnosnih razloga, prilikom obnove SSL sertifikata mora se generisati novi privatni ključ, kao i zahtev za sertifikat. Stoga se originalni ključevi ne mogu ponovo koristiti. U našem Kontrolnom panelu možete jednostavno generisati zahtev za CSR i privatni ključ. Ako sami generišete zahtev, mora biti isti kao i originalni sertifikat, uključujući tačan naziv domena.

Verifikacija od strane sertifikacionog tela

Obnavljanje SSL sertifikata takođe podrazumeva kompletan proces verifikacije zahteva za SSL sertifikat. Za korporativne OV i EV SSL sertifikate, neophodno je započeti obnovu na vreme kako bi izdavanje stiglo pre isteka. Idealno je započeti oko 30 dana pre isteka. Ne treba brinuti da će plaćeni period originalnog SSL sertifikata propasti. CA će ovaj period dodati novom.

Obnova kod drugog prodavca

Ako vaš sertifikat, koji je kupljen od drugog prodavca, istekne, možete ga obnoviti kod nas bez ikakvih problema. Ponuđeni SSL sertifikati se naručuju i izdaju od istih sertifikacionih tela. Obnova se može izvršiti 30 dana pre isteka i CA će automatski dodati neiskorišćeni period novom sertifikatu. U narudžbini samo odaberite opciju da je "Obnova sertifikata (Renew)".

Ako ste direktno naručivali sertifikate od sertifikacionog tela, možete uštedeti do 70% cene naručivanjem preko projekta SSLmentor.
Ako koristite druge dobavljače, uporedite cenu sa našom ponudom pre nego što naručite SSL sertifikat.

Šta uraditi ako je sertifikat istekao?

Sertifikat možda nije obnovljen ili je možda zaboravljen. U tom slučaju, preporučujemo privremeno naručivanje besplatnog SSL sertifikata od sertifikacionog tela SECTIGO, koji važi 90 dana i u potpunosti je pouzdan. Sertifikat možete dobiti i implementirati za nekoliko minuta. Time se obezbeđuje sigurna HTTPS komunikacija i moguće je proširiti originalni SSL sertifikat u miru.

Istekli SSL sertifikat (Chrome)

Možete odmah testirati kako izgleda takva stranica u vašem pregledaču na expired.badssl.com.

Nazad na Pomoć
Pronašli ste grešku ili vam nešto nije jasno? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum