SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

SSL Server Test

SSL Server Test

Testiranje SSL - Qualys SSL Server Test

Projekat SSL Labs - SSL Server Test od sigurnosne kompanije Qualys već dugo se smatra standardom za testiranje nivoa sigurnosti veb servera i postavki SSL sertifikata. Usluga je besplatna i vrši dubinsku analizu sigurnosne konfiguracije veb servera. Rezultat testa je ocena na skali od F do A ili A +, uključujući detaljne informacije o postavkama SSL sertifikata i servera. Rezultati testa sadrže informacije o problemima i lošim postavkama, uključujući informacije o tome kako poboljšati sigurnost servera.
Uvek preporučujemo da uradite ovaj test nakon što implementirate SSL sertifikat na serveru.

Pokretanje testa

Postavke servera i SSL sertifikata testiraju se unošenjem imena domena u formu. Moguće je onemogućiti prikazivanje rezultata javno "Ne prikazujte rezultate na tablama".

SSLlabs - SSL Server Test

Proces testiranja

Sam test traje više od 2 minuta. SSL Labs Server Test zaista temeljno testira postavke servera. Status testa se prikazuje u %.

SSLlabs - SSL Server Test - zpracování

Rezultat testa Qualys

Konačni izlaz testa je procena sigurnosti veb servera i kompletna analiza, uključujući detaljne postavke. Boja problema (crvena, narandžasta) označava gde postoje sigurnosne rezerve na serveru. Prezentacije koje dobiju ocenu A u prvom testu imaju dovoljnu sigurnost uz minimalni rizik. Najbolji rezultat testa je A +, a ako dobijete ocenu A, A + se može postići aktivnim postavljanjem drugih sigurnosnih mehanizama, kao što su HSTS zaglavlja (HTTP Strict Transport Security).

SSLlabs - SSL Server Test - výsledek testu A+

Nazad na Pomoć
Pronašli ste grešku ili vam nešto nije jasno? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum