SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

OpenSSL

OpenSSL

OpenSSL

OpenSSL (www.openssl.org) je univerzalna kriptografska biblioteka koja implementira TLS, SSL i alate za protokole. Idealan za rad sa SSL sertifikatima.

OpenSSL

OpenSSL za Windows

Funkcionalni OpenSSL za Windows možete preuzeti sa https://slproweb.com/products/Win32OpenSSL.html.
Win32 ili Win64 OpenSSL Light u poslednjoj verziji (približno 3MB Installer) je dovoljan za generisanje i lako rad sa ključevima.
 

Komanda za detekciju verzije OpenSSL-a sa opcijom "version -a" ispisuje kompletne informacije o verziji.

openssl version -a

 

Da bi OpenSSL pravilno funkcionisao na Windows komandnoj liniji, morate postaviti Sistemsku promenljivu: Path u koju unosite putanju do /bin direktorijuma instalacije OpenSSL-a.
Windows 8 - System -> Advanced system settings -> Environment variables ... -> System variables -> Path -> dodajte ";C:\putanja\OpenSSL-Win64\bin" nakon poslednjeg sadržaja.
Windows 10/11 - System -> Advanced system settings -> Environment variables ... -> System variables -> Path -> Novo i dodajte ponovo putanju, na primer C:\Program Files\OpenSSL-Win64\bin".

OpenSSL za Mac OSX

Kako instalirati OpenSSL na Mac računarima možete pronaći na macappstore.org.

OpenSSL kuvar

Zainteresovani za detaljnije informacije o OpenSSL-u i radu sa ovom bibliotekom? Tada možete besplatno preuzeti OpenSSL Kuvar od Ivana Ristića sa sveobuhvatnim informacijama o osobinama i komandama ove biblioteke.

OpenSSL - komandna linija

Nazad na Pomoć
Pronašli ste grešku ili vam nešto nije jasno? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum