SSLmentor

Kvalitetni TLS/SSL sertifikati za veb stranice i internet projekte.

Security Review

Security Review

Ručna Recenzija (Security Review)

Certifikacioni autoriteti imaju različite sigurnosne mehanizme koji evaluiraju porudžbine SSL sertifikata. Ili imaju svoje baze podataka koje sadrže hiljade reči, imena ili takođe koriste različite baze podataka i porede ih sa imenom domena. Ako sistem autoriteta oceni aplikaciju kao sigurnosni rizik, porudžbina je uključena u proces ručnog odobrenja od strane tima za validaciju, tzv. Sigurnosna Recenzija. Obično traje 24 do 48 sati da se porudžbina pregleda, izda ili odbije.

Najčešći razlozi za suspenziju porudžbine

Sigurnosna Recenzija se uglavnom odnosi na jeftine SSL sertifikate domena, koji se izdaju automatski. Kompanijski i EV sertifikati imaju sigurnosne provere uključene u proces validacije.

  • Ime domena uključuje poznato ime brenda, kao što su facebook-app.com, sony-shop.net, dell-shop.com.
  • Ime domena se podudara sa poznatom zaštitnim znakom. Na primer, domen je "slibmana.com" i sigurnosni sistem ocenjuje ime kao "slIBmana" i "IBM" oznaku.
  • Ime domena sadrži "stop reči", kao što su "pay, bank, online, secure, booking, buy, bank, money, payment, violence, terrorists, and more."
  • Ime domena je na crnoj listi u sigurnosnoj bazi podataka ili ima loš ugled.
  • Neke zemlje mogu biti pregledane ručno, kao što su Severna Koreja, Sudan, Avganistan, Iran, Irak, itd.

Kako saznati da li je porudžbina pod ručnom recenzijom?

Ne traje više od 10 minuta da se izda SSL sertifikat domena nakon potvrde validacionog emaila. Ako potvrdite validacioni email i sertifikat nije izdat u roku od sat vremena, vrlo je verovatno da je aplikacija uključena u ručnu recenziju.

Veoma često, porudžbina je "blokirana" zbog podešavanja CAA zapisa. Ako traje dugo vreme da se izda SSL sertifikat nakon potvrde validacionog emaila, prvo proverite CAA zapise. Neko ih možda postavio na vašem domenu.

Šta uraditi u slučaju ručne recenzije?

  • Uverite se da je vaš veb sajt online i funkcionalan. Za nefunkcionalne ili prazne stranice, izdavanje SSL sertifikata će biti odbijeno.
  • Sačekajte da se završi ručna provera, koja može trajati do 48 sati za evaluaciju.
  • Ako se tim za validaciju kontaktira na live chatu certifikacionog autoriteta, moguće je ubrzati izdavanje i razgovarati o detaljima aplikacije. Link ka live chatu se nalazi na veb sajtovima autoriteta. Treba da pripremite broj ID porudžbine.

Nazad na Pomoć
Pronašli ste grešku ili vam nešto nije jasno? Pišite nam!

CA Sectigo
CA RapidSSL
CA Thawte
CA GeoTrust
CA DigiCert
CA Certum